maandag

Aaaa.. Hormoonstaafje

En welkom geen kindjes de aankomende 3 jaar!!

In mijn speurtocht naar anticonceptie ben ik heel wat 'shit' tegen gekomen zeg!

Pil ging hem niet worden.. "Waarom niet?" zegt de huisarts. Nou dat komt omdat ik 2 kinderen heb, 1 daarvan is beperkt, ik niet meer aan make-up doe, de grootste chaotische moeder ben die op deze aardbol rond loopt! Het lukt me al niet eens om mijn astmaschijf elke ochtend en avond te nemen.. Dat zei ik maar niet, mijn huisarts heeft het een lichtelijk trekje naar papa spelen en me op mijn donder geven.

Prikpil ook niet. Ben al zo'n hormonen bom en ja ik ben sjaggie 1 keer per week en ook 1 dag verschrikkelijk emotioneel en jank ik om alles. Maar volgens de huisarts krijg ik dan de hormonen voor 3 maanden in een keer... Zo krijg ik toch ligt medelijden met het thuisfront.

Anticonceptie-ring ik zie mij zelf niet een ring elke 3 weken in brengen, ik de mega kluns.. Nee ik zie het al voor me.. Mama "wat doe jij"? Euh scheren??

 http://stcm.nl/geentaboes/img/qa/anticonceptie.jpg

Spiraaltje, ja dacht ik.. Gynaecoloog tussen mijn benen kan ik wel handelen, dat hebben we al 2 keer eerder gedaan! Vind de huisarts geen goed idee ( bij uitstrijkje bleek mijn baarmoeder gekanteld te zijn ) ging heel veel pijn doen -in gedachten gaan benen weer dicht- en moest onder narcose..

Dus hormoonstaafje, ja zegt huisarts.. Is een prikje dan druk ik hem erin en na anderhalf u ben je veilig! Oke dat prikje deed zeer, maar was te doen... Dat allemaal om lekker te kunnen rollebollen..

Zucht is wat 'vrouw' zijn....


8 opmerkingen:

 1. Whahaha, ik ben wel benieuwd hoe jouw ervaringen met de hormoonstaaf zullen zijn. Zelf ben ik nog zoekende en de pil is geen optie meer. Dus ik ga je in de gaten houden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hem al 3 weken, en het bevalt me prima... Weinig last van hormonen en ook geen last van waar die zit! Je hoeft nergens meer aan te denken. Ik hou het hier bij!

   Verwijderen
 2. Ik ben ook aan het denken/twijfelen om wat anders te gaan gebruiken dan de pil. Zelf ben ik ook licht chaotisch en dat is met zoiets als de pil toch echt allesbehalve handig.
  Het punt is alleen dat ik in het buitenland woon en ik het hier niet goed durf te veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet mogelijk dit in Nederland te laten zetten? Het zit 3 jaar :)?

   Verwijderen
  2. Oh, waar heb jij het laten zetten dan? Niet in Nederland? Ik was afgelopen zomer in Nederland en ik weet niet wanneer ik weer in NL ben.

   Verwijderen
 3. Jah t is idd best handig zo'n ding, alhoewel hier de manlief ehmm zijn bijdrage in de geboortebeperking heeft gedaan :-) das ook wel heerlijk( en definitief)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wahhahaahaa....
  Heel herkenbaar dat gaooooothisch zijn ;)
  nou hopelijk is dit je mega oplossing..
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Whahahaha, hier ook heel herkenbaar.

  Sinds vrijdag een spiraaltje maar in mijn speurtocht naar het juiste hormoon regelings gebeuren, ben ik een keer verkeerd gelopen. Gevolg: 1.5 jaar verder 3 verschillende pillen geslikt en contant ongesteld. #zucht

  Nu hopen dat het spiraaltje werkt! Plan D zal hormoonstaafje zijn.

  BeantwoordenVerwijderen