zondag

Uitscheuren, bloed en oerkracht.

Mijn beste vriendinnetje is zwanger, eindelijk!! Van haar eerste kindje.. 

Het heeft even geduurd.. Blijkbaar wilde het oefenen nog niet echt lukken :P. Maar het is eindelijk zover.. Dat houdt in dat ik eens wat terug kan doen! Haar lekker verwennen.. Veel te veel goede raad geven en lekker roddelen over ons (aanstaande) tuig.

Ik hoop zo dat het een jongetje word een echte Bob de Sloper.. Kan hij mooi kattenkwaad (deurtje bellen, poep voor voordeur leggen enzo) uithalen met mijn zoontje.. Kunnen we samen de boze mama uithangen en er later om lachen..

Maar afijn, tijd voor een babyshower. Na eerst een paar keer uitgelegd te hebben wat dat nou inhoudt een 'babyshower'. Wilde de meiden maar al te graag op komen draven. Iedereen had ook erg zijn best gedaan om flink hapjes te maken.  Maar een echt lekker puur middagje met de meiden (op zoonlief na) met veel chocola, cupcakes, thee en de ransigste bevallingsverhalen.

 

Van open wonden, tot inknippen en uitscheuren.. De verschillen tussen keizersnee en gewone bevalling. Van de verhalen van 30 jaar geleden tot nu. En daar zit nogal wat verschil in zeg! Blijkbaar kreeg je vroeger je kind in een kuil :). Ik vind dat ze het dapper heeft doorstaan. Al dacht ik wel gezien te hebben dat ze af en toe moest slikken en een paar keer wegkeek. Het is ook niet niks wetende dat er een komkommer in gaat en er een voetbal uit moet...

Heb ik haar nog niet eens verteld over hoe de verloskamer er uit zag na de bevalling.. Een slagveld!

6 opmerkingen:

 1. Kan het nu weer goed visualiseren ! hahaha....
  Nou, ik ben klaar gelukkig. Voor mij is de eerste bevalling alweer bijna 17 jaar geleden !
  ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geloof dat ik dit allemaal nog niet wil weten, straks bedenk ik me nog om voor een kindje te gaan hihi... Nee hoor lijkt me geweldig, maar hoelang is je vriendin dan zwanger dat jullie al een baby shower hebben gehouden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze moet nog 3 weken.. Dus 37 al :) Kan elk moment ploppen.. En weet je ik zou het zo nog een keer doen :P

   Verwijderen
 3. Ahhh tja je zou er bang van worden... maar.... misschien moet ze bedenken dat er toch echt vrouwen zijn die meer dan 1 kind nemen... Is toch de moeite pijn en vreselijkheid waard toch??? Gek toch eigenlijk he? Als ik terug denk aan mijn eigen bevallingen.... ieeeuuuwwww

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt heel gezellig haha ;-) Mijn eigen bevalling is nog iets te vers! Hoop met je mee op een jongetje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zwaar? Ik moet zeggen heb 2 makkelijke bevallingen gehad.

   1 - 3 uren
   2 - anderhalf uur

   Verwijderen