woensdag

16 and pregnant


Gisteravond verveelde ik mij een beetje… Het lijkt wel alsof de programma’s van tegenwoordig de uitwerking op mij zijn verloren. En geloof me ik was een tv junkie. Maar ik heb een alternatief gevonden!! I’m hooked on 16 and pregnant…

Vraag me niet waarom, ben er mee begonnen toen ik zwanger was van mijn zoontje. Nu 2 jaar later kan ik me er niet los van rukken.. Puur leedvermaak ben ik bang!! Al wekt het wel woede en frustratie op. Jongens die er voor weg lopen (Tja snap jij het? Het zijn pubers) meiden in tranen, ruzie met moeders…Eigenlijk best wel dieptriest. Maar sommige meiden doen het eigenlijk best wel goed voor dat ze nog maar 16 a 17 zijn..

Op een gegeven moment komt dan de bevalling er aan.. Als het dan zover is, voel ik de pijn weer..Auwwww ik trek er vast een ongelofelijk lekker gezicht bij maar verdorie wat deed dat zeer! Ik kan het me nog heugen als de dag van gisteren, lichtelijk verdoofd, doodmoe en klaar om de strijd aan te gaan met de verloskundige… Dit herken je vast het punt waarop ze zegt “puffen, puffen” nu even niet persen… Het pijnlijkste moment.. Geloof dat ik heb geschreeuwd “wat nou puffen, dat kind moet er uit!!!” zoiets, geloof ik! Kan het me niet exact meer herinneren....

Nee ik ben het niet vergeten… En manlief wil er nog 2, help? Als hij kinderen had mogen baren, was het bij 1 gebleven!!

Wat ik zeker niet ben vergeten is dat manlief lag te slapen naast me in het ziekenhuis terwijl ik weeën had! Of dat stukje in de vriendin over een man die nooit meer sex wilde met zijn vriendin na de bevalling van hun kind! Leuk leesvoer in de verloskamer... Ik zie manlief het lezen en zijn hoofd betrekken.. Ik heb hem flink verzekerd dat, dat helemaal goed gaat komen.. Over 5 maanden ofzo??


17 opmerkingen:

 1. Geweldig, wat schrijf je leuk. En inderdaad, bevalling..........pff. Voor mij inmiddels 20 jaar geleden, maar ik weet het nog als de dag van gisteren. Heb toen meteen gezegd 1 x en nooit weer.
  Mijn (inmiddels overleden) (ex)schoonvader zei toen tegen mij: het gaat er met de viool in en ut met er met de knieptange wer ut!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahah jou schoonvader is briljant! Wat een leuke uitdrukking, die ga ik zeker onthouden.. Is jou zoon (toch?) alweer 20.. We worden echt te snel oud.. Dochter lief alweer bijna 6!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. herken het wel... ik kijk het ook. Waarom weet ik niet precies

  Na de bevalling van de jongste mocht ik nog niet het ziekenhuis verlaten ( kinderarts was net weg verder geen rare dingen). Man ging weer weg naar onze dochter thuis. Ik ging tv kijken...sbs6, de bevalling!!! Geweldig. Zelf net 3 a 4 uren geleden bevallen en lekker kijken naar mensen die nog moesten... echt genoten toen. Mijn kleine lieve zoon vers naast me in zijn wiegje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihihi dan vind je Teen Mom en Teen Mom 2 ook vast leuk :p Is een spinn off van 16 and Pregnant. Ook zie je ze dan een jaar later weer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Anoniem.. Ja in de wetenschap dat jij het hebt gehad, pijn voor een goed doel!! Wie weet een nummer 3?

  @ Arwen, ook dat volg ik slecht he. Ben nu bij 16.. seizoen 3.. Hebben ze al teenmom van seizoen 2?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, dat ken ik ook, programma's op tv kijken alleen omdat je ze volgt.

  Grappig, je stukje over je eigen bevalling.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. devotion denkt . . . gelukkig altijd verstandig geweest en geen vrouw met kleine gepompt.
  Mij kan niks verweten worden, dat het mijn schuld is dat de vrouw met baringsweeën zit (zoals mijn zus het bij haar man deed)

  devotion X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi,

  Wat een leuke schrijfstijl heb je. Spellingscontrole?? Zal vast wel. Geen last meer van je dyslexie?? Ben ik erg benieuwd naar want we hebben 4 dyslectische kinderen en veel frustratie hier in huis...

  Groetjes Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Nelly, ja spellingscontrole hahaha ik gebruik het altijd. Al door het schrijven heb ik geleerd sommige fouten voor te zijn! Dyslexie nog steeds heel erg ook met hardop lezen.. Moeilijke woorden oplezen is bij mij net caberet!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oww Nelly bijles wil helpen! En er de humor van inzien door de druk word het erger.. En wist je dat de meeste mensen met dyslexie heel erg intelligent zijn? Ze komen er wel, is mij ook gelukt@

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb niet zo veel met dat soort programma's. Maar mijn bevallingen kan ik me nog wel heel goed herinneren. Is inmiddels alweer 21 en 18 jaar geleden. En ik weet nu dat het goed komt..........ooit! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig...tja de bevalling...het ergste gespreksonderwerp, waar dan ook, om bij te zitten als je nog niet bevallen bent....moet je voor de grap eens op de gezichten van mensen letten als er een groepje dames over de bevalling begint...hilarisch! echt! ook puur leedvermaak ben ik bang ;-) Nananana, ik weet al hoe het is, jullie lekker niet! Wat erg eigenlijk =)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hahahha.. Inderdaad.. En het was toch eigenlijk best wel een hele ervaring!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben ook megaverslaafd aan 16 en pregnant. Volgens mij is het nog het enige programma op mtv wat ik volg, en ik vind vooral die vervolgserie van Teenmoms leuk, dat je ziet hoe het verder gaat in hun leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik zie die programma's ook wel eens voorbijkomen en verbaas me over hoe jong die meiden zijn en hoe snel het vriendje hem peerd.

  Meisje van 13 kijkt meestal heel belangstellend en roept gelijk dat ze eerst in het buitenland wil studeren en dat dat niet kan met zo'n kind in je buik. Haar gezicht spreekt boekdelen... maar tegelijkertijd vind ze het ook heel zielig voor dat meisje want ze mag geen kind meer zijn... Hélemaal gelijk heeft ze...

  En mijn bevallingen zijn inmiddels wel wat lang geleden, bijna 16, 14 en 9 jaar geleden... De eerste duurde het langst, de tweede werd gelanceerd en de 3e was er gewoon ineens... Hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hahahaha... Bij mij ook de 1e 3 uur, 2e 1 ander half... Mocht er ooit een 3e komen word het de auto ben ik bang hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ prinses nonsense, wat schrijf je leuk (vooral 'zo dyslextich als was' als mede-dyslecia erg grappig!) enne, hier ook een verslaafde hoor!

  By the way, wat ík keek de avond voor mijn eigen bevalling? 'Helse bevallingen'! Ha ha, ook érrug stimulerend, zullen we maar zeggen. (maar ik wist niet dat ik amper 24 uur later zélf lag te zwoegen hoor)

  groetjes,
  saskia

  BeantwoordenVerwijderen