dinsdag

'werkende mama'

En zo beginnen we vandaag met Google nieuws. Heerlijk onder het genot van een cappuccino uit de automaat op het werk. Wat zonder anderhalf zakje suiker niet te pruimen is!! Maar ja een vrouw heeft haar cafeïne nodig. Maar terwijl ik door het nieuws heen scroll. Stuit ik op het onderwerp,“recordaantal vrouwen in top Britse bedrijven”


Mmmm denk ik.. Op zich is dat vrij logisch in Engeland baren ze gemiddeld hun 1e kind rond hun 15 a 16. Dus op hun 30 e zijn die weer 15 a 16. Ja dan heb je er zeker tijd voor!!  Tja ik heb altijd van die Jip en Janneke gedachtes erbij. Simpel misschien maar zegt iets over de reputatie van Engeland?

Ondertussen zit ik aan mijn 2e kop koffie en kom ik langzaam tot mijn snelle werkritme. Dankzij mijn dochter duurt dit wat langer dan normaal. Gewoon omdat ze om half 3 vannacht het idee had om beneden tv te gaan kijken....

Ik schrik wakker wanneer ze uiteindelijk besluit mama om drinken te vragen... Half 3, alle lichten aan, tv keihard.. Ik slaap echt vast! “Liefje” zeg ik, tegen mijn schattige dochter van 5.. “het is half 3 in de nacht,  Telekids begint pas om 7 uur, ik geloof niet dat deze programma’s geschikt zijn voor jou lief. Ondertussen hoor je het geluid van alle 0900 nummers die net5 je graag om de oren slingert..  Misschien tijd voor kinderslot op tv?!! “ We gaan lekker slapen, schat. Mocht je nou weer wakker worden is het papa’s beurt, afgesproken? ‘ja zegt ze’. Half uur later kunnen we dan eindelijk weer slapen. Mijn dochter tenminste....

Een greep uit het vermoeiende leven van een ‘werkende mama’!

6 opmerkingen:

 1. ''ik geloof niet dat deze programma’s geschikt zijn voor jou lief'' Prachtig! haha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verschrikkelijk die nacht programma's... Ook niet geschikt voor mij hoor hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo die is er lekker vroeg bij, en jij automatisch ook. Heb je goed opgelost de eerst volgende ronde is voor papa, die meestal toch te vast slapen en er weinig van mee krijgen.

  Hoop dat de dag voorbij vliegt hard werkende mama.

  Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vast.. En vanavond duiken we er vroeg in met oordoppen op!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel vermoeiend, maar wel leuk, een dochter. Had ik graag gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dochters zijn leuk en lief.. Maar jongens zijn stoer en echte mama's kindjes. Ik heb het geluk beide te hebben...

  BeantwoordenVerwijderen