zaterdag

Snertoernooi

Ja vandaag was het 'ik mag een keer naar mijn vrienden toe dag' van mijn schatje! Om 13.30 heeft mijn popje nog een middag/schoonslaapje gedaan om helemaal klaar te zijn voor zijn 'snertoernooi'. Voor de leken onderons een voetbaltoernooi van wat manvolk eindigend met snert en bier. De combinatie heb ik nooit begrepen maar ze nuttigen beide als barbaren!

Helaas heeft manlief door 'geen wekker' te zetten door het toernooi zelf heen geslapen. Toen de allerliefste man van de wereld wakker werd, werden de kinderen en ik als een torpedo in de jassen gehesen en naar de auto gecommandeerd!! Want we zouden toch het bier en de snert missen... Zucht!

Uiteindelijk (helaas) kwamen we mooi op tijd voor de "snert" en het "bier". Om het even voor je te visualiseren, neem 11 man, kannen vol met bier, wat plastic bakjes snert en wat zoontjes eromheen. Tja daar komen we op nog zo'n PUNT. Popje wilde zo graag zijn zoon (anderhalf) mee naar het voetbal want ja, dat zijn vader en zoon dingen. Waarom dropt ie dan zoontje na 5 minuten bij mama op schoot en gaat bier drinken?? Nee snappen doe ik het nooit...

En dan de gesprekken op zo'n hoog niveau over wat er gaat hangen of al hangt (van vrouwlief mag het) en ik probeer echt om het niet te visualiseren. Of over of hun zoontje links, rechts of 2 benig worden. Ik zou zo lachen als ze kiezen voor ballet of turnen.. Nee het was weer een intressante dag. Het leukste van alles is dat ik om 20 over 8 naar huis mag rijden met 2 hyper kinderen en een slapende man in de auto!

Maar  mijn man is kinderlijk tevreden en we zijn eindelijk weer thuis, nu is manlief moe en vraagt om een glaasje roosvicee terwijl hij schaapachtig probeert te lachen om Hans Teeuwen. Gewoon om het niveau hoog te houden..Ahum!

7 opmerkingen:

 1. Hahaha...hilarisch, echt! Ik zie het hele gebeuren zo voor me! Tja, mannen...als het om hun intelligentie-niveau gaat, heb ik niet veel positiefs te melden, dus houd ik wijs mijn mond :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij vrouwen denken er (bijna) allemaal hetzelfde over..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahaha wat geweldig hoe je dat allemaal beschrijft!!!

  Ik ben één van de gelukkigste vrouwen ter wereld ... mijn man HAAT voetbal ... helaas houdt hij wel van bier maar goed, ik moet er die voetbal al niet bijnemen en gelukkig consumeert hij het bier ook meestal als ie gewoon thuis voor de TV hangt (meestal als ik al slapen ben) om één van zijn favoriete films te bekijken ...

  Schitterend gewoon :o) ik voeg je aan mijn leeslijst toe en kijk al uit naar de volgende glimlach die je op mijn gezicht ken toveren met je eigenzinnige kijk om de dingen :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Saskia, neem ik aan dankjewel.. En vanavond ga ik weer los. Ik blog zo'n 5 keer per week het is net hoe mijn drukke gezins leven het toelaat.. En je mag echt blij wezen met een man zonder voetbal. Hier voor (jaren geleden) had ik ook zo een. Maar die zat weer in bands... Het blijft altijd een lastig verhaal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Loop heel erg achter met lezen. Heb inmiddels de plek gevonden waar ik mijn e-mailadres kon achter laten. Ga binnenkort (weekend waarschijnlijk) even bij lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dames, als een van de aanwezige mannen op het snert toernooi, kan ik melden dat het zeer geestig geschreven stukje de waarheid wel iets geweld aan doet. Onze gespreksonderwerpen waren vaker zinnig en intelligent dan dom en onbenullig. Daarnaast vergeet ons prinsesje te melden dat zij zich met een aantal vriendinnen, witte wijn en erwtensoep ook uitstekend vermaakte.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Peetje.. Het werd cola (al heb ik wel de voorkeur voor een wit wijntje, maar iemand moest bobben) en ik lust geen snert, helaas! :) Maar het prinsesje heeft zich wel heel erg vermaakt! Wat ik ben gek met deze barbaren hahaha

  BeantwoordenVerwijderen