woensdag

Lief dagboek.....

Gelukkig is mijn baaldag voorbij en kan ik weer genieten van mijn volgende “probleempjes”.

Oke, nu mijn moeder mij gisteren een jurkje geeft die haar te strak zit en 3 weken geleden mijn schoonmoeder me een hemd geeft die niet past, weet ik het zeker.

Ik ben nog niet genoeg afgevallen!

Dus er moet van mij nog ongeveer 5 kilo af. En nee we gaan niet op de weegschaal staan, dan word ik gek? Ervaring mee.. Nee we gaan gewoon veel water drinken, groene thee en salades eten. Moet lukken!! Het is echt de schuld van kerst, verhuizen en het feit dat ik van een wijntje hou...

Hebben jullie tips voor mij? Ik wil het liefst wat kwijt rond de wel bekende buik en billen... De rest ziet er op en top uit :). Enne het liefst met zo min mogelijk moeite hahahha.

Gisteren waren de kindjes een extra dagje vrij. Wat ik heerlijk vond even een dagje lekker buitenspelen met mijn kindertjes. En ik moet je toch echt vertellen dat,  dat staken en de bezuinigingen me enorme zorgen baren. Oke wij hebben het goed maar mijn lieve dochtertje zit op een ZMLK school. Helaas valt ze vaak tussen ‘wal en schip’. Bedoel ze is gek op dansen, maar ik kan nergens een dansgroepje vinden waar ze tussen past. Of paardrijden is in me opgekomen, is duur (veel duurder dan gewoon les)  en PGB krijgen we niet meer.

Misschien ben ik “kort door de bocht” als ik zeg dat we eerst de lonen van de ministers moeten halveren en dan de komende 2 jaar bevriezen en dat geld naar het passend onderwijs sturen. Dan hebben de ministers nog makkelijk hun boterham en mijn dochter haar ‘kwaliteit’ onderwijs!!

P.S. Ik doe mee met  Vriendelijke woensdag!

8 opmerkingen:

 1. Ondanks de zorgen over het onderwijs, die ik ook heb, toch lekker zo'n extra dagje met je kinderen.. vond ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja en we hadden ook nog het geluk dat het heerlijk weer was!!

   Verwijderen
 2. Frustrerend lijk me dat.. je wil je dochter het beste geven, maar het wordt je zo niet gemakkelijk gemaakt..

  Wat betreft het afvallen: Het enige wat bij mij werkt en ik ook daadwerkelijk volhoud zijn de groepslessen binnen de sportschool (bodyjam en bodypump). Als je een leuke groep hebt, werkt dit erg motiverend en indien mogelijk jezelf achteraf belonen met een lekkere sauna sessie. Is gelijk je hoofd even lekker leeg.

  succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een goed idee...!! Die sauna.. Ik ben meer van de hardlopen maar een vriendin heeft me bijna zover om bij haar op zumba te gaan... Word vervolgd :)

   Verwijderen
  2. Mijn kinderen hadden gisteren ook vrij vanwege de stakingen.

   Nog vijf kilo er af op specifieke plekken, weet ik niet hoe dat moet. Van die akelige sit ups misschien?

   Voor afvallen in het algemene werkt hardlopen heel goed.

   Verwijderen
  3. Hardlopen werkt zeker. Maar ben wat lui van natura hahah.. Ik ren nu zo'n 2 keer per week (net weer begonnen)

   Verwijderen
 3. Goh wat herken ik sommige dingen zo hard die je schrijft. Over dat uitslapen enkele postjes terug bvb.

  Maar ook die 5 kg. Bij mij zou het wsl al veel helpen als ik gewoon het snoepen zou laten, maar langer als een voormiddag ongeveer hou ik dat vaak niet vol. En terug sporten! Ik val altijd stil na 2 weken, triestig...

  En wat is een ZMLKschool, als ik vragen mag?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik heb hetzelfde probleem lekker eten, is zo lekker...

   ZMLK (zeer moeilijk lerende kinderen)

   Verwijderen