donderdag

Patsertje plagen

Ik weet dat ik een onmogelijk mens ben in de auto. Ik rij netjes, hou me aan de snelheid limiet en doe keurig mijn richting aanwijzer aan. Laat ook wel eens de motor afslaan en trek wel eens verkeerd op..Tja blijf wel een vrouw..

Door mijn 'voorbeeldige' gedrag kan ik mij ook gigantisch storen aan mannen in dikke audi's of van grote Amerikaanse bakken.. Ze denken altijd dat ze de complete weg voor hun zelf hebben. Ze zijn mijn cliotje bijna altijd over het hoofd.

Maar vandaag was ik zo'n mannetje in spe een lesje aan het leren. Ik noem dat "patsertje plagen". Echt zo'n kereltje van 18 wat net zijn rijbewijs heeft in een verouderde Seat Ibiza rijd. Je weet wel met een zwarte motorkap terwijl de rest geel is. Zal hij vast van zijn eerste loon hebben gekocht.

Meneer reed achter mij op een 80 km weg en was druk aan het gebaren dat ik sneller moest gaan rijden. Zijn auto was aardig mijn clio's kont aan het kussen. En ik reed netjes 80. Een boete is meer dan genoeg!! Zoals je vast wel hebben kunnen lezen ben ik een klier als je me zo behandeld. Dus ik besloot meneer eens even flink te irriteren. En heel langzaam ging mijn fout van het gas... Met een big smile reed ik rustig met 70 door..

In het begin zat meneer (ongeveer een mini George Clooney) zich flink op te fokken. 9 middel vingers en flink wat Weesgegroetjes later snapte hij mijn probleem, want meneer was voorbarig aan het rijden de rest van de weg.. En toen we bij de snelweg kwamen reed hij glimlachen langs me. En zwaaide even... Ik ben nog nooit met zo'n voldoening naar huis gereden.

Heb ik in ieder geval 1 patser een lesje geleerd!

2 opmerkingen:

  1. Oh ik sluit me helemaal bij je aan... zo irritant. Helaas geldt het niet alleen voor 18 jarige die net hun rijbewijs hebben..... was het maar zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja en ergste is ook dat je gewoon soms je kinderen in de auto hebt. En dan word ik er wel zenuwachtig van!

    BeantwoordenVerwijderen